Rouwbegeleiding.jouwweb.be
Home » De Zwaan

De Zwaan

DE ZWAAN

Voorwoord

Soms is het heel moeilijk te vatten hoe symbolen of tekens of geuren een boodschap kunnen zijn van het hiernamaals. Sprekend uit ervaring weet ik dat veel mensen zoekend zijn naar een laatste boodschap of bemoedigende woorden van een dierbare overledene.

Voor anderen boodschappen doorgeven en ze verklaren lijkt gemakkelijker en handiger. Voor mensen zoals ik (dus maar al te goed beseffend dat er meer is dan…) is het voor onszelf ook niet zo handig, om de dingen in de juiste context te plaatsen. Ik vroeg wel bepaalde tekens en kreeg ze ook. Ik rouw ook, alhoewel ik toch eens mijn tranen de vrije loop zou moeten kunnen gaan. Ik hou me sterk omdat ik een praktijk heb en anderen zo goed mogelijk wil helpen. Ik bereid cursussen minutieus voor. Kortom het spirituele geeft me kracht om verder te gaan. Overledene “zoeken” het geschikte medium, dus het kan heel makkelijk zijn dat ze bij bepaalde mediums echt niet doorkomen en bij anderen wel. Mijn zoektocht heeft ook geduurd. Ik zocht de “juiste” persoon. Dacht eerst iemand gevonden te hebben, maar omdat ik dan ook medium was, durfde zij deze stap niet aan. De voorbereiding van beurzen, spirituele avonden,cursussen enz. bracht nieuwe mensen op mijn pad. En op mijn pad kwam ik iemand tegen die me zou kunnen helpen.

Deze persoon kan prachtig tekenen, iets waar ik totaal niet toe in staat ben. Dus vroeg ik om een tekening/boodschap te maken van mijn mama.(die nog maar enkele maanden overleden is)

Wat op zich al moeilijk is-qua “tijdsduur”

De tekening was prachtig, de boodschappen die mijn mama me gaf eveneens, maar hier en daar bleef iets me intrigeren. Mijn mama wou een zwarte zwaan. Ik had nu wel enkele maanden voor haar dood van iemand een kristallen zwaan gekregen, zomaar – omdat ze dit moest geven. Dus dacht ik dat het een soort teken was, gestuurd door mijn engelen (deels was het dit ook) als waarschuwing. Maar toen begreep ik het niet.

En vandaag is alles duidelijk! Ik ben nog aan de laatste voorbereidingen bezig voor de cursus Ama Deus voor aanstaande zondag. Dus opende ik de krachtruimte om nog bepaalde boodschappen door te krijgen. En raar, maar er kwam door dat ik echt naar boven moest gaan om in mijn sjamanenkaarten de kaart te nemen van de zwaan en de boodschap na te gaan.

En toen wist ik het. Zelfs op de engelenparty van vorige week vrijdag trok een ziele-vriendin de zwaan. Daarom zet ik hier het verhaal van de zwaan neer, laat ik de mooie tekening zien die mijn mama doorgaf.En heb ik het recht om te zeggen: pas op er staat een copyright op: 1 van de kunstenares,want zij tekende het en ik zal de zwaan gebruiken voor mezelf als kracht en steun en dank aan Vader en zijn Engelen ook voor de boodschappen die erbij horen, en dus op mijn site zetten of als logo. Deze tekening behoort zeker niet iemand anders toe. En mocht je de tekening ergens zien op een site die noch van Iris, noch van mij is dan mag je me dit gerust melden.

 

Ik kan jullie dus met een gerust hart zeggen, lieve mensen, leven na de dood, het bestaat

Ik wens jullie alle kracht en liefde toe. Ook bij jullie moeilijke momenten als jullie een dierbare verloren, vraag tekens – je zal ze krijgen

 

Sonia 6/10/2011 ©®™

 

HET VERHAAL VAN DE ZWAAN

Zwaan - Gratie

Zwaan...
De kracht van de vrouw,
die de Heilige Ruimte betreedt.

Die de toekomst aanraakt,
een eeuwige genade brengt.

Kleine Zwaan vloog door de Droomtijd, op zoek naar de toekomst. Ze rustte een ogenblik uit in de koelte van een meertje. Ze keek zoekend om zich heen om uit te vinden waar de toegang tot de toekomst was. Zwaan was enigszins in verwarring. Ze was op haar eerste vlucht alleen per ongeluk in de Droomtijd terechtgekomen. Het landschap van de Droomtijd verontrustte haar een beetje.

Toen Zwaan onhoog keek, zag ze hoog boven Heilige Berg het grootste kolkende zwarte gat dat ze ooit had gezien. Waterjuffer kwam voorbij vliegen. Zwaan hield Waterjuffer aan om naar het zwarte gat te vragen. Waterjuffer zei: 'Zwaan, dat is de toegang tot de andere niveaus van verbeeldingskracht. Ik ben vele, vele manen de bewaker geweest van de illusie. Als je daar wilt binnengaan, zou je toestemming moeten vragen en het recht op toegang moeten verdienen.'

Zwaan was er niet zo zeker van of ze het zwarte gat wel wilde binnengaan. Ze vroeg Waterjuffer wat ze moest doen om het recht op toegang te verdienen. Waterjuffer antwoordde: 'Je moet bereid zijn om alles wat de toekomst in petto heeft te aanvaarden zoals het zich voordoet, zonder te proberen het plan van Grote Geest te veranderen.' Zwaan keek naar haar lelijk-eendjes-lichaam en zei toen: 'Ik zal me graag onderwerpen aan het plan van Grote Geest. Ik zal niet vechten tegen de stroming van de spiraal en vertrouwen hebben in wat ik te zien krijg.' Waterjuffer was erg blij met het antwoord van Zwaan en liet de magie snel ronddraaien om de illusie van het meertje te breken. Plotseling werd Zwaan verzwolgen door een draaikolk in het midden van het meertje. Zwaan dook vele dagen later weer op. Ze was nu echter elegant en wilt en had een lange hals. Waterjuffer was verbijsterd! 'Zwaan, wat is er met jou gebeurd?!'riep Waterjuffer uit. Zwaan glimlachte en zei: 'Waterjuffer, ik heb geleerd mijn lichaam over te geven aan de macht van Grote Geest. Toen ik dat had geleerd, werd ik geleid naar de plaats waar de toekomst woont. In heb hoog op Heilige Berg vele wonderen gezien en doordat ik geloof en aanvaarding toonde, ben ik veranderd. Ik heb geleerd de staat van genade te aanvaarden.' Waterjuffer was erg blij voor Zwaan.

Zwaan vertelde Waterjuffer over de vele wonderen voorbij de illusie. Doordat ze geheeld was en de staat van genade had aanvaard, had ze het recht verkregen de Droomtijd binnen te gaan. 

Zo leren we ons over te geven aan de gratie van het ritme van het universum. Zo leren we uit ons stoffelijk lichaam te glijden om de Droomtijd binnen te gaan. De kracht van Zwaan leert ons één te zijn met alle bewustzijnsniveaus, leert ons te vertrouwen op de bescherming van Grote Geest.

 Mensen met de kracht van Zwaan bezitten het vermogen om in de toekomst te kijken, om zich over te geven aan de macht van Grote Geest, en om de heling en transformatie van hun leven te aanvaarden.

De Zwaan spoort je aan te aanvaarden dat je weet wat er in het verschiet ligt. Als je je verzet tegen de transformatie van je zelf, ontspan je dan; alles gaat veel gemakkelijker als je met de stroom mee gaat. Ontken niet langer dat je weet wie er belt wanneer de telefoon gaat. Schenk aandacht aan je voorgevoelens en aan je innerlijk weten, toon eerbied voor je vrouwelijk, intuïtieve kant. 


 

Bij de sjamanen staat zwaan voor

 

Witte Zwanen - Zwarte Zwanen -schaduw en licht zijn twee kanten van één gezicht

Kernwoorden

  • Waarheid
  • Vergeving
  • Overgave
  • Beschermengel

 

Boodschap

Waarheid - de tijd is aangebroken dat je de waarheid onder ogen ziet, een waarheid die in deze realiteit een schaduw over je leven werpt. Misschien is het een waarheid waardoor jouw oude leven geen stand meer houdt en ook je overtuigingen afbrokkelen. Dit kan op een sterfproces lijken. Misschien lijkt dat allemaal nogal zwaar of pijnlijk, maat toch is er veel beweging op het spirituele niveau. Je lotsbestemming komt duidelijk naar voren. Op dit moment kan dat afscheid nemen betekenen, afscheid nemen van het oude. Daarvoor moet je misschien veel achterlaten of je verwachtingen loslaten. 

Overgave - Weet dat er Engelen of Gidsen over je waken en dat ze je zullen helpen als je het duidelijk vraagt. Het Engelenrijk zal niet zomaar ingrijpen. Het wacht erop dat jij in je bewustzijn groeit en je egobindingen los gaat laten. Buig je hoofd en durf op de knieën te gaan. Voel vergeving voor jezelf. Wanneer dit niet direct lukt, accepteer dit dan. Je bent goed zoals je bent. Wat er ook gebeurd is, je moet verder zoals de witte zwaan ook verder gaat. 

Vergeving - Het is ook belangrijk vergeving naar anderen te gaan voelen en misschien kun je dit pas wanneer je echt kwaad bent geweest. Soms is het moeilijk om een gestorvene te vergeven, maar weet dat niemand jou met opzet in de steek gelaten heeft. Het komt voor dat vooral kinderen maar ook volwassenen zich schuldig voelen waanneer er door een sterfgeval of een scheiding iemand uit hun leven verdwijnt. Als je ervan uitgaat dat er een goddelijke leidraad of lotsbestemming voor ieder mens is dan heeft ieder mens zijn eigen tijdsspanne in dit leven te gaan, hoe moeilijk dit soms ook te accepteren is. Onze persoonlijke acties zijn dus nooit de reden dat iemand wegvalt. Je bent onschuldig. 

Beschermengel - Kun je het verleden loslaten en toch de schaduw van de zwarte zwaan accepteren? Ze zal nog wel een tijdje met je mee zwemmen, maar ook de engel is dicht bij jou. Misschien is iemand in jouw omgeving gestorven. Deze kaart vertelt over de ziel die naar het licht is overgegaan en die in de grote stralende energie van het Goddelijke universum opgenomen wordt. 

Op weg - Wees gerust, je kunt veel meer aan dan je denkt. Vertrouw erop dat na het loslaten en de overgave nu de tijd aangebroken is dat je weer op weg gaan en je levenspad vervolgt. Er is een belofte van iets nieuws, al duurt het misschien nog een tijdje. Langzaam maar zeker komt er een nieuw gezichtsveld.

 

Zwanen - Het lied 'Witte zwanen, zwarte zwanen, wie gaat er mee naar Engeland (het land der engelen)  varen', is een bekend kinderversje. Dit oude symbolische lied wordt begeleid met bewegingen. Het is een spel waarbij je herhaaldelijk door een poort gaat. Daar wordt bij gezongen: 'kruip dore, kruip dore, van achteren naar voren'. Dit is een mooi symbool voor de wederopstanding en het overgaan van het oude naar het nieuwe.

De zwaan staat voor de dageraad. Twee elementen, water en lucht, komen samen in de zwaan die zich in beide even elegant beweegt. Bij ons staat water voor het gevoelsleven en lucht voor ons verstand en onze geestkracht. Als je gevoel en verstand kunt verbinden, dan ben je in evenwicht. De zwaan is een heilig dier bij de Kelten. Zwanen bezitten de kracht van de zon en van het water. Zij staan voor liefde, zuiverheid en het zielsaspect.